Tuesday 30 July 2013

Tratament Reiki

Oricat de sus a tintit umanitatea si oricat de departe a ajuns in visurile ei, e timpul sa refacem drumul: sa ne intoarcem la radacina ierbii, la culoarea gargaritelor, la mirosul vantului si la gustul pamantului. E un fel de mers de-a busilea, reluat indiferent de varsta pe care am atins-o ca indivizi. 
Si daca nu facem asta fiecare in parte, mi-e greu sa cred ca umanitatea se va mai ridica CU ADEVARAT picioare!
Parintele Arsenie Boca spunea cu umor si amar ca "nu ne tragem din maimuta, dar ne indreptam cu pasi repezi spre ea!". 
Cu toate acestea, sunt un om optimist! 
T.R.



Traiesc in paradisul interzis
Exilat printre rime si scris
In temnita imaginatiei mele
Printre foile ce-mi cladesc aripele
Zbor prin labirintul mintii
Evitand capcanele vointei
Imi construiesc armura de cuvinte
In acelasi timp luand si aminte
Explorez treptat toate cotloanele
Cautand continuu soarele


Odată ce ai înţeles că propriii tăi copii nu-ţi aparţin, că ei aparţin existenţei, iar tu ai fost numai un vehicul, trebuie să fii recunoscător existenţei că te-a ales ca intermediar pentru venirea pe lume a unor copii minunaţi. Însă nu trebuie să intervii în dezvoltarea lor, în potenţialul lor. Nu le impune propria ta gândire. Ei nu vor trăi aceleaşi vremuri, ei nu vor avea de înfruntat aceleaşi probleme. Vor face parte dintr-o altă lume. Nu îi pregăti pentru această lume, pentru această societate, pentru acest timp, deoarece le vei crea probleme. Nu-şi vor găsi locul, nu vor fi pregătiţi. - Osho




Una dintre cele mai frumoase si mai grele lectii ale Sufletului este cea a non-atasamentului. Non-atasament fata de oameni sau de alte fiinte, non-atasament fata de lumea materiala, fata de stari, senzatii si trairi, fata de viata insasi. Atunci cand intelegi ce inseamna non-atasamentul, intelegi ca, de fapt, in viata n-ai nimic de pierdut. Si-atunci cand nu mai ai nimic de pierdut, castigi totul!
T.R.



N-ai cum sa vezi si sa simti frumusetea lumii de-afara, cata vreme nu dai voie frumusetii sa se manifeste in lumea ta interioara! (spuneau si cei de la The Doors ca "Faces look ugly when (you think) you're alone".)
Dar daca vrei sa schimbi lucrurile, incepe usor, schimband pentru inceput pozitia corpului tau: indreapta spatele, trage umerii inapoi, barbia sus si... zambeste. Chiar daca va fi fortat la inceput, in cateva secunde zambetul tau se va transforma intr-unul adevarat.
S-aveti o zi frumoasa!
T.R.





Daca cercetarn starile psihice benefice, constatam efecte benefice pentru starea de sanatate a organismului. Sa incepem cu linistea sau starea de calm. Cele mai multe studii au fost facute pe oameni care au invatat un mod de relaxare, foarte adesea meditatia. Ei au descoperit ca aceste practici relaxeaza intr-adevar corpul - ceea ce doctorul Herbert Benson, de la Universitatea Harvard, numeste "raspunsul relaxarii" -, iar de aici rezulta foarte multe beneficii pentru sanatate.

Ideea potrivit careia, daca exista oameni carora le pasa de tine si daca si tie iti pasa de altii, asta te face sa beneficiezi de o stare de sanatate mai buna, a fost foarte controversata. Acum aproape zece ani, doctorul David Spiegel, de la Universitatea Stanford, a incercat acest lucru in cazul femeilor suferind d...e cancer la san aflat intr-un stadiu avansat, presupunand ca nu avea cum sa le dauneze si ca le-ar fi putut ajuta sa abordeze corect din punct de vedere emotional ceea ce in acel stadiu reprezenta o afectiune aproape sigur letala. Femeilor dintr-un grup li s-a administrat tratamentul medicamentos obisnuit. Cele dintr-un alt grup au primit acelasi tratament, dar s-au intalnit pentru terapie de grup o data pe saptamana, timp de un an. Au vorbit despre sentimentele lor referitoare la cancer si la ceea ce a insemnat boala pentru familiile lor. Au devenit prietene apropiate, intalnirile generand multe astfel de relatii. Au invatat si tehnici autohipnotice pentru controlul asupra durerii. Efectul.... cititi in continuare:

Sursa: http://apastructurata.blogspot.ro/2013/04/conectivitatea-si-bunavointa-iubitoare.html

No comments:

Post a Comment